Ohje otettutäältä

Kakkupohja:

150g margariinia

150g tummaa suklaata

5kpl kananmunan valkuaista

1,5dl tomusokeria

1,5dl vehnäjauhoA

1DL perunajauhoa

1tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

kostutus:

vastapuristettua appelsiinimehua

väliin.

appelsiinimarmeladi / aprikoosimarmeladia

Täyte:

1,5dl vastapuristettua appelsiinimehua

1rkl sokeria

4kpl liivatetta

2dl vaahtoutuvaa vaviljakastiketta tai kuohukermaa

1tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1,5dl kuohukermaa

1rkl sokeria

300g tummaa suklaata

30g voita

Koristeluun suklaalastuja

 

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan 24 cm. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Mittaa vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.
  3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
  4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää joukkoon jauhoseos siivilän läpi seuloen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
  5. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaa. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
  6. Ota kakku uunista, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä muutaman tunnin ajan. Jaa kakku kahdeksi kakkulevyksi. Kostuta molemmat kakkulevyt appelsiinimehulla. Levitä kakkulevyille appelsiini- tai aprikoosimarmeladia.
  7. Valmista täyte. Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna ½ dl appelsiinimehua kiehuvaksi. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan mehuun. Lisää liivateseos appelsiinimehuun ja anna mehun hyytyä hetken aikaa jääkaapissa. Vaahdota vaniljakastike tai kerma, mausta vaniljalla ja lisää hieman hyytynyt appelsiinimehu. Anna hyytyä hetken aikaa (5 minuuttia) jääkaapissa. Levitä täyte kakkulevylle, laita toinen levy päälle ja aseta päälle paino. Anna kakun hyytyä ja vetäytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää voinokare. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Vuole pinnalle suklaalastuja. Kakun voi koristaa myös sokeriliemessä (1 dl vettä, 1 dl sokeria) keitetyillä kumkvateilla.